Co to jest wywar (definicja)?
- wywar to Rosół
- wywar to podstawa zupy
- wywar to półprodukt na zupę
- wywar to Roztwór
- wywar to w gorzelnictwie: pozostałość po oddestylowaniu alkoholu z przefermentowanego zacieru, używany jako pasza dla bydła
- wywar to wodny wyciąg z ziół lub mięsa
- wywar to wyciąg
- wywar to wyciąg z gotowanych surowców
- wywar to Wyciąg z jarzyn gotowanych w wodzie
- wywar to wyciąg z jarzyn, kości
- wywar to wyciąg z ziół
- wywar to wygotowany ekstrakt
- wywar to z kaszy - kleik
- wywar to z kości i jarzyn na zupę
- wywar to Z kości i warzyw – na zupę
- wywar to Z mięsa i jarzyn, np. na rosół
- wywar to Z samych jarzyn lub jarzyn i mięsa, podstawa zupy
- wywar to z warzyw lub kości
- wywar to z warzyw lub mięsa na zupę
- wywar to Z wygotowanego mięsa i warzyw
- wywar to zielarska mikstura
- wywar to bulion
- wywar to Ciecz uzyskana wskutek gotowania jarzyn lub owoców w wodzie
- wywar to Dekokt
- wywar to dekokt ziołowy
- wywar to Ekstrakt
- wywar to Esencja
- wywar to esencja, bulion
- wywar to jest nim rosół
- wywar to mięsno-warzywny płyn na rosół
- wywar to Mięsny lub warzywny – podstawa pomidorowej, ogórkowej
- wywar to Mocny napar z liści herbaty
- wywar to napar
- wywar to Napar z ziół
- wywar to napój leczniczy przygotowany z ziół
- wywar to np. bulion
- wywar to odwar
- wywar to odwar, ekstrakt, wyciąg
- wywar to płyn na zupę
- wywar to Płyn otrzymywany przez gotowanie mięsa i warzyw w wodzie
- wywar to płyn uzyskany wskutek gotowania mięsa lub warzyw w wodzie
- wywar to płyn uzyskany wskutek gotowania substancji organicznych w wodzie
- wywar to Płyn z gotowanych w wodzie warzyw i mięsa
Czy wiesz już co to jest wywar?